Therapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is voor mensen van alle leeftijden die als gevolg van een lichamelijke of geestelijke aandoening een beperking of probleem ondervinden tijdens het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven.

Lees Meer...


Manuele Therapie

De manuele therapie heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in het menselijk lichaam.

Lees Meer...


Sportfysiotherapie

In de fysiotherapie van tegenwoordig is sportfysiotherapie uitgegroeid tot een specialisme. Een goede revalidatie en begeleiding naar sporthervatting is niet alleen belangrijk voor de topsporter maar juist ook voor de amateur sporter die in competitief of recreatief verband sport. Sportfysiotherapie speelt daarnaast een belangrijke rol in het kader van preventie, voorlichting en advies voor iedereen.

Lees Meer...


Medische Trainingstherapie

Deze therapievorm, ontwikkeld in Scandinavië, past de principes uit de trainingsleer toe binnen de medisch aangewezen preventie, therapie en revalidatie maatregelen.

Lees Meer...


McKenzie Therapie

Wat is McKenzie Therapie? Robin McKenzie is een fysiotherapeut uit Nieuw-Zeeland. Zijn therapie wordt wereldwijd gebruikt. Het is een actieve benadering die bekend is geworden door uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van gewrichten zoals schouder en heup.

Lees Meer...


Medical Taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Lees Meer...